3D Laserscannen

Inmeten maar dan
extreem nauwkeurig
én super snel

Op basis van miljoenen datapunten bouwen we met onze Leica BLK2GO scanners een zogenaamde pointcloud op. Deze puntenwolk vormt de basis van onze extreem nauwkeurige plattegronden en meetrapporten. 

Extreem betrouwbare meetdata als basis voor onze plattegronden en calculaties

Wij verzorgen scans van bedrijfspanden met specialistische apparatuur van het Zwitserse Leica Geosystems. De miljoenen datapunten die we hiermee generen vormen in een tijdbestek van slechts enkele minuten een 3D model van het pand. 
Dit 3D model (pointcloud) fungeert als basis voor ons meetrapport, multi-tenant meetstaat en de Floorplanner plattegronden.


LiDAR (meettechniek die de afstand tot een object bepaalt door middel van het gebruik van een laser), SLAM (gelijktijdige lokalisatie + mapping) en edge computing-technologieën maken deze revolutionaire werkwijze mogelijk. 

In tegenstelling tot het traditioneel inmeten* is deze werkwijze extreem snel.
Hier door ervaren de gebruikers van het pand zo min mogelijk beperkingen qua tijd. 
Een ander groot voordeel is dat we de scans verzorgen in dezelfde afspraak als de foto-opname waardoor we in één afspraak alle media verzorgen. 

*manueel met distometer en vormen schetsen op een tekenblok

Vlijmscherpe tarieven voor 3D laserscannen

Download onze prijslijst
Erik_van_Opdorp_4kant

Erik van Opdorp

Salesmanager

“Super accuraat en snel: 3D Laserscannen is terecht als gamechanger te bestempelen”

Hans Meeuwsen

CINO | co-founder

BLK2GO Best of Innovation winner

Veelgestelde vragen

Alles wat je wilt weten over 3D Laserscannen
met onze Leica BLK2GO scanners
Wat is een pointcloud?

Een pointcloud is een verzameling van meetpunten die door een 3D-laserscanner gevonden zijn. Net als een ‘echte’ wolk bestaat de point cloud uit een enorm aantal minuscule punten die samen een 3D-massa vormen. Alleen draait het bij een pointcloud om een digitale 3D-massa met datapunten in plaats van druppels.

Hoe werkt de techniek van laserscannen?

Bij het scannen van een gebied registreert de laserscanner een groot aantal gegevenspunten die worden teruggekaatst door randen en oppervlakken. Dit kunnen bijvoorbeeld muren, ramen, leidingen of staalconstructies zijn. Met behulp van de geregistreerde X-, Y- en Z-coördinaten van alle punten wordt een nauwkeurige 3D-representatie van het gescande gebied gemaakt: de pointcloud, ofwel de ‘puntenwolk’.

Een pointcloud legt dus een ruimte vast door de punten te registreren die de oppervlakken binnen die ruimte bedekken.

Waarom is met de hand inmeten niet aan te raden voor vastgoed professionals?

Moderne lasersystemen zijn zo nauwkeurig dat zelfs een kleine hoekafwijking de meting kan beïnvloeden. Denk hierbij aan het niet helemaal recht houden van de afstandsmeter).

Ronde of afwijkende vormen, zijn moeilijk tot onmogelijk exact te meten, en met de hand te schetsen. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om dit juist te verwerken tot een digitale plattegrond.

Wat is Grandslam? (Simultaneous Localization and Mapping)

Grandslam is de techniek waar de BLK2GO gebruik van maakt. Dit zijn drie enorm krachtige SLAM methodieken die ervoor zorgen dat we een accurate pointcloud creëren.

De drie slam technieken zijn:

  • LIDAR slam

De BLK2GO identificeert verschillende oppervlakken en unieke geometrie in de LiDAR-gegevens, die hij analyseert om zijn 3D-positie te berekenen.

  • Visual slam

Drie panoramische camera's identificeren overeenkomsten tussen opeenvolgende beelden om de beweging van de scanner door de 3D-ruimte te berekenen.

  • IMU

Terwijl je loopt, neemt de IMU (Inertial Measurement Unit) jouw beweging waar om de positieverandering van de BLK2GO in de 3D-ruimte te berekenen.

Thijs_Sales_NL

Waarmee kunnen we jou helpen?

Wil je weten wat Zibber voor jou kan betekenen? Stel je vraag en wij helpen je graag verder!

Wij reageren binnen 1 werkdag